Організація харчування учнів

Організація харчування учнів школи у 2018/2019 навчальному році здійснювалась відповідно до нормативно-правових актів України, рішень та наказів місцевих органів влади:

Закони України:

- «Про охорону дитинства»;

- «Про державну допомогу малозабезпеченим сім’ям»;

- «Про освіту»;

- «Про загальну середню освіту»;

- «Про безпечність та якість харчових продуктів».

Постанови Кабінету Міністрів України:

- «Про затвердження норм харчування у навчальних та оздоровчих закладах» (від 22.11.2004 № 1591);

- «Про організацію харчування окремих категорій учнів у загальноосвітніх навчальних закладах» (від 19.06.2002 № 856).

Накази Міністерства України:

- «Про затвердження Методичних рекомендацій з організації харчування учнів у загальноосвітніх навчальних закладах» (Міністерство економіки України від 01.08.2006 № 265);

- «Про затвердження Порядку організації харчування дітей у навчальних та оздоровчих закладах» (від 01.06.2005 № 242/329).

У 2019\2020 навчальному році харчування учнів здійснювалось на базі шкільної їдальні. Шкільна їдальня має все необхідне технологічне обладнання та посуд. Якість харчування контролювалась медичною сестрою (щоденно). Громадський контроль за організацією харчування здійснювався радою школи, яка розглядала це питання 2 рази на рік (в кінці семестрів). Продукти, що використовувались при приготуванні їжі, обов’язково мали сертифікати якості. В кінці кожного місяця підводились підсумки харчування учнів та складалась накопичувальна відомість, в якій зазначались: калораж продуктів (в калоріях), що використані та за рахунок яких продуктів (жири, білки, вуглеводи). Аналізувалась збалансованість продуктів за цими показниками.

Протягом 2018/2019 навчального року було організоване безкоштовне гаряче харчування учнів 1-4 класів та пільгової категорії з розрахунку 15 грн(12+3), ГПД 12 грн. за кошти батьків, ДНЗ 25 грн (40% батьки 60% держава) в день. За кошти батьків було організоване гаряче харчування учнів 5-10-х класів з розрахунку 15 грн в день.

Режим харчування був затверджений керівником закладу:

· 1-4 класи – 10.10-10.30;

· 5-11 класи – 11.15-11.35.

· 13.30. – 14.00. - ГПД

При організації харчування учнів у 2019/2020 навчальному році необхідно:

- посилити контроль за чергуванням учнів та вчителів, батьків у шкільній їдальні;

- вирішити питання щодо оновлення столового посуду, обладнання, ремонт.

Кiлькiсть переглядiв: 165

Коментарi